Przepływy pracy

Publikowanie i wersje

Poznaj wersję roboczą i opublikowaną przepływu pracy, publikuj zmiany z opisem i przywracaj wcześniejszą wersję.

Przepływ pracy ma dwie kopie. Wersja robocza to ta, którą edytujesz. Wersja opublikowana, nazywana też produkcyjną, to ta, która obsługuje rzeczywisty ruch. Publikowanie kopiuje wersję roboczą do opublikowanej.

Co działa gdzie#

GdzieKtóra kopia
Edycja na kanwieWersja robocza, zapisywana automatycznie
Karta UruchomWersja robocza
Webhooki, harmonogramy i wyzwalacze aplikacjiWersja opublikowana

Twoje zmiany zapisują się w trakcie pracy, a górny pasek pokazuje Zapisywanie…, a następnie Zapisano. Nic, co widzi użytkownik, nie zmienia się, dopóki nie opublikujesz zmian. Dopóki wersja robocza różni się od wersji opublikowanej, plakietka wersji na przycisku Historia wyprzedza wersję opublikowaną i Opublikuj jest aktywne. Gdy są zgodne, Opublikuj jest wyszarzone.

Publikowanie#

  1. Kliknij Opublikuj w prawym górnym rogu.
  2. Otwiera się okno dialogowe z opisem już przygotowanym na podstawie Twoich zmian. FlowHunt sprawdza również przepływ pracy, gdy potwierdzasz. Jeśli w którymś kroku występuje problem, otrzymujesz komunikat Walidacja nie powiodła się. Popraw błędy wyróżnione na komponentach., a kroki do poprawienia są oznaczone.
  3. W oknie Zapisz i opublikuj automatyzację sprawdź Numer wersji i edytuj Opis zmiany. Mieści do 225 znaków i nie może być pusty.
  4. Kliknij Wygeneruj ponownie, jeśli chcesz, aby FlowHunt ponownie przygotował opis.
  5. Kliknij Opublikuj.

Jeśli przepływ pracy wywołuje inny przepływ pracy, okno dialogowe dodaje pole wyboru Opublikuj przywoływany przepływ. Zaznacz je, aby opublikować wywoływany przepływ pracy razem z tym.

Jeśli spróbujesz opuścić edytor z nieopublikowanymi zmianami, FlowHunt zapyta, czy opublikować je przed wyjściem, a drugą opcją jest Nie publikuj.

Historia wersji#

Kliknij Historia, aby otworzyć listę wersji. Każdy wpis pokazuje numer wersji, datę, kto ją zmienił i opis, który napisałeś.

Aby wrócić, kliknij ikonę przywracania przy danej wersji. FlowHunt kopiuje tę wersję do Twojej wersji roboczej jako nowy, wyższy numer wersji. Wersja opublikowana nie zmienia się, dopóki nie opublikujesz ponownie, więc przywracanie jest bezpieczne do wypróbowania. Ponieważ wersja robocza jest teraz przed wersją opublikowaną, Opublikuj staje się dostępne.

Przywracanie zachowuje Twoją historię

Przywracanie nie usuwa nowszych wersji. Dodaje nową wersję roboczą na wierzchu starej zawartości.

Udostępnianie, eksport i import#

Najedź kursorem na nazwę przepływu pracy u góry, aby otworzyć menu przepływu pracy.

  • Eksport pobiera przepływ pracy jako plik, a Import wczytuje go do edytora. Jeśli masz nieopublikowane zmiany, eksport opiera się na ostatniej opublikowanej wersji, a FlowHunt ostrzega Cię komunikatem Nieopublikowane zmiany i przyciskiem Kontynuuj mimo to.
  • Udostępnij otwiera Udostępnij agenta z Linkiem do przestrzeni roboczej. Każdy, kto ma dostęp do przestrzeni roboczej, może go otworzyć. Udostępnij jako chatbota publikuje przepływ pracy jako chatbota możliwego do osadzenia lub publicznego. Zobacz Tworzenie i osadzanie.
  • Edytuj szczegóły zmienia nazwę, opisy, tekst zastępczy pola wprowadzania czatu oraz to, czy pole tekstowe czatu jest wyłączone.

Zmiany wymagające opublikowania#

Harmonogram lub wyzwalacz, który dodasz lub zmienisz, zaczyna działać na opublikowanym ruchu dopiero po opublikowaniu. Sprawdź Wyzwalacze i Harmonogramy, jeśli coś działa ze starymi ustawieniami.