Arbetsflöden

Publicering och versioner

Förstå utkast- och liveversioner av ett arbetsflöde, publicera dina ändringar med en beskrivning och återställ en tidigare version.

Ett arbetsflöde har två kopior. Utkastet är den du redigerar. Liveversionen, även kallad produktion, är den som betjänar verklig trafik. Publicering kopierar utkastet till live.

Vad som körs var#

VarVilken kopia
Redigering på canvasenUtkast, sparas automatiskt
Fliken KörUtkast
Webhooks, scheman och apputlösareLive

Dina ändringar sparas medan du arbetar, och det övre fältet visar Sparar… och sedan Sparat. Ingenting som en användare ser ändras förrän du publicerar. Så länge utkastet skiljer sig från liveversionen ligger versionsmärket på knappen Historik före liveversionen och Publicera är aktiverat. När de matchar är Publicera nedtonat.

Publicera#

  1. Klicka på Publicera uppe till höger.
  2. Dialogrutan öppnas med en beskrivning som redan har utformats från dina ändringar. FlowHunt kontrollerar också arbetsflödet när du bekräftar. Om ett steg har ett problem får du meddelandet Valideringen misslyckades. Åtgärda felen som är markerade på komponenterna. och stegen för att åtgärda dem markeras.
  3. I dialogrutan Spara och publicera din automation kontrollerar du Versionsnummer och redigerar Ändringsbeskrivning. Den rymmer upp till 225 tecken och får inte vara tom.
  4. Klicka på Återskapa om du vill att FlowHunt ska utforma beskrivningen igen.
  5. Klicka på Publicera.

Om arbetsflödet anropar ett annat arbetsflöde lägger dialogrutan till en kryssruta Publicera refererat flöde. Markera den för att publicera det anropade arbetsflödet tillsammans med detta.

Om du försöker lämna redigeraren med opublicerade ändringar frågar FlowHunt om du vill publicera innan du går, med Publicera inte som det andra alternativet.

Versionshistorik#

Klicka på Historik för att öppna versionslistan. Varje post visar versionsnummer, datum, vem som ändrade den och beskrivningen du skrev.

För att gå tillbaka klickar du på återställningsikonen på en version. FlowHunt kopierar den versionen till ditt utkast som ett nytt, högre versionsnummer. Liveversionen ändras inte förrän du publicerar igen, så det är säkert att prova att återställa. Eftersom utkastet nu ligger före live blir Publicera tillgängligt.

Återställning behåller din historik

Återställning tar inte bort nyare versioner. Den lägger till ett nytt utkast ovanpå det gamla innehållet.

Dela, exportera och importera#

Håll muspekaren över arbetsflödets namn högst upp för att öppna arbetsflödesmenyn.

  • Exportera laddar ner arbetsflödet som en fil, och Importera läser in ett i redigeraren. Om du har opublicerade ändringar baseras exporten på den senast publicerade versionen, och FlowHunt varnar dig med Opublicerade ändringar och en knapp Fortsätt ändå.
  • Dela öppnar Dela agent med en Workspace-länk. Alla med åtkomst till arbetsytan kan öppna den. Dela som chatbot publicerar arbetsflödet som en inbäddningsbar eller offentlig chatbot. Se Skapa och bädda in.
  • Redigera detaljer ändrar namnet, beskrivningarna, platshållaren för chattinmatning och huruvida chattrutan är inaktiverad.

Ändringar som kräver en publicering#

Ett schema eller en utlösare som du lägger till eller ändrar träder i kraft för verklig trafik först efter att du publicerar. Se Utlösare och Scheman om något körs med gamla inställningar.