Hesap ve faturalandırma
Ekip ve roller
AI Studio çalışma alanına nasıl kişi eklenir ve her rol neleri görebilir ve değiştirebilir.
Bir çalışma alanındaki her kişinin tek bir rolü vardır. Rol, hangi sayfaları gördüklerini ve oluşturma, düzenleme veya silme yapıp yapamayacaklarını belirler. Panel, bir rolün kullanamayacağı şeyleri gizler ve sunucu aynı kuralları yeniden kontrol eder; bu nedenle gizlenmiş bir düğme asla tek koruma değildir.
Üye ekleme veya değiştirme#
- Settings‘i açın ve üye listesinin bulunduğu General sekmesinde kalın.
- Add Member‘a tıklayın.
- User Email girin, bir Role seçin ve Add new Member‘a tıklayın.
Rol listesi Admin, Editor, Member, Guest ve Maintainer seçeneklerini sunar. Admin önceden seçilidir. Bir rolü daha sonra değiştirmek için üyeyi açın ve Update Member‘a tıklayın. Remove Member üyeyi çalışma alanından çıkarır.
Üye ekleyebilen, değiştirebilen veya kaldırabilen yalnızca Owner ve Admin’dir. Editor listeyi görebilir ancak değiştiremez.
Sahiplik devri#
Sahip, ilgili üyenin satırındaki Transfer Ownership düğmesiyle çalışma alanını başka bir üyeye devredebilir. Siz Admin olursunuz ve sahip ayrıcalıklarını kaybedersiniz. Yeni sahip çalışma alanını silebilir veya üyeleri kaldırabilir ve bundan sonra çalışma alanının ödemesi onun kredilerinden yapılır.
Her rol neler yapabilir#
| Alan | Owner | Admin | Editor | Member | Guest | Maintainer |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Agent’lar, workflow’lar, kategoriler | Tam | Tam | Tam | Görüntüle | Görüntüle | Görüntüle |
| Chatbot’lar | Tam | Tam | Tam | Görüntüle | Yok | Yok |
| Geçmiş (sohbet oturumları) | Tam | Tam | Tam | Görüntüle | Yok | Yok |
| Dokümanlar, Soru-Cevap, Memory, Schedules | Tam | Tam | Tam | Görüntüle | Yok | Yok |
| Entegrasyonlar | Tam | Tam | Tam | Yok | Yok | Görüntüle |
| MCP Sunucuları | Tam | Tam | Tam | Yok | Yok | Yok |
| AI’ınızı bağlayın | Görüntüle, iptal et | Görüntüle, iptal et | Görüntüle, iptal et | Görüntüle | Yok | Yok |
| İşlemler ve Maliyet Raporlaması | Görüntüle | Görüntüle | Görüntüle | Görüntüle | Yok | Yok |
| Abonelik | Görüntüle | Yok | Yok | Yok | Yok | Yok |
“Tam”, görüntüleme, oluşturma, düzenleme ve silme anlamına gelir. “Görüntüle” yalnızca okuma anlamına gelir. “Yok”, sayfanın gizlendiği ve sunucunun isteği reddettiği anlamına gelir.
Settings#
Çoğu Settings sekmesi yalnızca Owner, Admin ve Editor için açılır. Member, Guest ve Maintainer geri gönderilir. İstisnalar, her rolün okuyabildiği Notifications ile Domains‘dir. Settings içinde:
- API Keys: Owner ve Admin tam kontrole sahiptir. Editor anahtarları görüntüleyebilir ve oluşturabilir ancak bunları düzenleyemez veya silemez. Bkz. API keys.
- Secrets: Owner ve Admin tam kontrole sahiptir. Editor görüntüleyebilir, oluşturabilir ve düzenleyebilir.
- Credits: Owner ve Admin çalışma alanı kredi limitini değiştirebilir.
- Authentication (tek oturum açma): Owner tam kontrole sahiptir ve Admin görüntüleyebilir. Yalnızca Enterprise.
- Observability: Owner, Admin ve Editor.
Faturalandırmayı yalnızca sahip görür
Abonelik ve plan değişiklikleri çalışma alanı sahibine aittir. O sayfayı açan bir Admin Home’a geri gönderilir. Çalışma alanınızın kredisi bittiyse sahibinden kredi yüklemesini isteyin. Bkz. out of credits.